Kemi

Hvilken af de afmålte mængder stof indeholder flest atomer ?

25. februar 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kære venner, hvilken formelenhed og fremgangsmåde spørges der efter her ?

Hvilken af de afmålte mængder stof indeholder flest atomer, hvis mængderne da ikke er lige store?

a, 50g carbon el. 70g silicium

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt atommasserne for C og Si til at beregne antallet af carbonatomer i 50 g carbon, og antallet af siliciumatomer i 70 g silicium.


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. februar 2014 af mathon

                               N_{carbon}=\frac{50\: g}{12,011\: \frac{g}{mol}}*N_A

                               N_{silicium}=\frac{70\: g}{28,086\: \frac{g}{mol}}*N_A


Skriv et svar til: Hvilken af de afmålte mængder stof indeholder flest atomer ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.