Matematik

hvordan regner man det her?

25. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

71x+49=68x+125?


Svar #1
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

det er to lininger og jeg har glemt hvordan man gør..en som vil hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2014 af SuneChr

# 1  Der er kun én ligning.
Vi har at gøre med en ligning, hvori optræder x og konstanter.
En ligning forandres ikke, ved at lægge samme tal til på begge sider af lighedstegnet.
Ej heller ved at trække samme tal fra.
Ej heller ved at gange med samme tal.
Ej heller ved at dividere med samme tal, dog ikke med 0.
1)   Træk 68x fra på begge sider.
2)   Træk 49 fra på begge sider.
3)   Dividér med 3 på begge sider.


Svar #3
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok tak igen ... Jeg glemmer tit reglerne tror jeg

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2014 af PeterValberg

Så er her et link til en videosamling fra FriViden.dk
der kommer godt omkring i emnerne ligninger og reducering

[ KLIK HER ]

Jeg vil anbefale, at du bruger lidt tid på at kigge videoerne igennem.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

1000 tak for det ... Dem vil jeg kigge:)

Svar #6
27. februar 2014 af HFNU (Slettet)

er det rigtigt at sige 71x+49 =68x+125

71x-68x=125-49

3x:3      =   76:3

x= 25,3

?? er det stillet op rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2014 af PeterValberg

Det er fint

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
27. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Tak for alt jeres hjælp:) jeg er virkelig taknemmelig for det


Skriv et svar til: hvordan regner man det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.