Matematik

Indfør passende variable og model?

26. februar 2014 af KlaraJohansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej (: 
jeg har lidt problemer med en opgave her i matematik: 

Ifølge en opgørelse stiger det årlige antal af nye lungekræfttilfælde blandt kvinder i 
Danmark med 1,3% om året efter 2010. I 2010 var der 2038 nye tilfælde af lungekræft 
blandt kvinder i Danmark. 

Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i det årlige antal 
nye lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af 012343210

Hver år skal du gange med 1,013 (100%+1,3%=101,3%=1,013)

Dvs 2010: 2038=2038*1,013^0

2011: 2038*1,013=2038*1,013^1

2013:2038*1,013*1,013=2038*1,013^2

Derfor er mit forslag f(x)=2038*1,013^x hvor x angiver antal år fra 2010. Du kan også skrive det som f(x)=2038*1,013^(x-2010) hvor x er det årstal du vil kigge på eksempelvis 2038...


Svar #2
26. februar 2014 af KlaraJohansen (Slettet)

Mange tak! Det hjalp rigtig meget! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af Stats

Du kan opskrive det som 

f(x) = b · ax = b · (1 + r)x
f(x) = 2038 · (1 + 0,013)x = 2038 · 1,013x

hvor r er den relative tilvækst og a er fremskrivningsfaktoren, og b er begyndelses værdien/skæring med y aksen

Når x = 0 er vi i 2010, dvs, hvis du skal finde 2011 skal x = 1 osv

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Indfør passende variable og model?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.