Kemi

Opgave med stofmængdekoncentration

26. februar 2014 af hyzontoxo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen.dk. Har bøvlet en del med følgende opgave som jeg håber, at i vil hjælpe mig med:

Til afkalkning af et kedelanlæg ønsker man at fremstille 2,0 L citronsyreopløsning, i hvilket stofmængdekoncentrationen af citronsyre er 1,5 M (mol/L). Beregn massen af den mængde citronsyre der skal brues. Citronsyre har formlen C6H8O7

V = 2 L
c = 1,5 M eller 1,5 mol/L

Umiddelbart tænkte jeg, at jeg skulle bruge molmassen: 
(12,011*6)+(1,0079*8)+(15,999*7) = 192,691 M

Men hvad gør jeg herfra? 

VH


Svar #1
26. februar 2014 af hyzontoxo (Slettet)

Har løst!


Skriv et svar til: Opgave med stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.