Kemi

Beregne mol

02. marts 2014 af Juliane27 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Håber nogle kan hjælpe!

Hvis jeg har 1,75 g CH3COOH og jeg skal beregne n, skal jeg så ikke bare finde M i periodesystemet?

Når man har beregnet n og skal bruge formlen n = V * C, er n så det samme som beregnet i den anden formel? I så fald, hvordan skal man så finde c? Jeg ved man skal sige C = n/v, men hvad skal man så sætte v til?

Håber virkelig på hjælp! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af mathon

M(CH3COOH) = M(C2H4O2) = sum({2,4,2}*{12.011,1.008,15.999}) = 60,052 g/mol

               n = m / M = (1,75 g) / (60,052 g/mol) = 0,0291 mol


Svar #2
02. marts 2014 af Juliane27 (Slettet)

Taak!


Skriv et svar til: Beregne mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.