Fysik
Opgave om acceleration ved sprint
24. november 2005 af
B-gitten (Slettet)
Hej,
Nu har jeg sat i 2 dage og prøvet på at løse den flg opgaver... min fysiklære har forvirret mig totalt, så nu spørger jeg jer om hjælp...
Først fik jeg angivet en tabel med forskellige værdier for nogle løbedistancers tid... Ud fra det skulle der laves en graf og bestemme Vo.. hvilket jeg har gjort ved at bruge lineær reg og fundet ligningen: S(t) = (11,57 m/s)t - (13,8 m)
Udfra dette skal man finde tidspunktet to, samt den konstante acceleration a..
Min lærer forklarede noget med at vi skulle finde en parabel: S(t)= ½ at^2 og udfra den og ligningen, skulle finde to... han opstilte en masse formler hvor man blandende de fysiske og matematiske formler sammen, og nu sidder jeg tilbage med to forskellige aér, accelerationen og hældningskoefficienten..
Er der nogen der har overskud og tid til at forklare hvordan man gør? Så ville jeg blive utrolig glad... på forhånd mange tak..
Nu har jeg sat i 2 dage og prøvet på at løse den flg opgaver... min fysiklære har forvirret mig totalt, så nu spørger jeg jer om hjælp...
Først fik jeg angivet en tabel med forskellige værdier for nogle løbedistancers tid... Ud fra det skulle der laves en graf og bestemme Vo.. hvilket jeg har gjort ved at bruge lineær reg og fundet ligningen: S(t) = (11,57 m/s)t - (13,8 m)
Udfra dette skal man finde tidspunktet to, samt den konstante acceleration a..
Min lærer forklarede noget med at vi skulle finde en parabel: S(t)= ½ at^2 og udfra den og ligningen, skulle finde to... han opstilte en masse formler hvor man blandende de fysiske og matematiske formler sammen, og nu sidder jeg tilbage med to forskellige aér, accelerationen og hældningskoefficienten..
Er der nogen der har overskud og tid til at forklare hvordan man gør? Så ville jeg blive utrolig glad... på forhånd mange tak..
Svar #1
24. november 2005 af fixer (Slettet)
Det er hverken til at finde hoved eller hale i dit indlæg.
Kunne du f.eks. oplyse os om hvad "Vo" og "to" er - det er ikke meningen vi skal gætte os til det.
Din formel for S(t) er næsten med sikkerhed forkert idet den beskriver en jævn, retlinet bevægelse. Altså en bevægelse med accelerationen nul.
Kunne du f.eks. oplyse os om hvad "Vo" og "to" er - det er ikke meningen vi skal gætte os til det.
Din formel for S(t) er næsten med sikkerhed forkert idet den beskriver en jævn, retlinet bevægelse. Altså en bevægelse med accelerationen nul.
Skriv et svar til: Opgave om acceleration ved sprint
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
