Matematik

funktioner

08. marts 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan I hjælpe mig med følgende spørgsmål?

er vedhæftede funktioner voksende eller aftagende og hvorfor er de det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg fortegnet for hver funktions differentialkvotient.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2014 af SuneChr

Skærmbillede 2014-03-08 kl. 00.30.12.png
f  er aftagende, fordi koefficienten til x er < 0 .
g  er voksende, fordi fremskrivningsfaktoren 1,24 > 1
h  er aftagende, fordi fremskrivningsfaktoren 0,58 < 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2014 af mathon

    egentlig:


\small f\: '(x)= -7,2\;\; \; hvorfor f(x) \: er \: monotont \: aftagende                        \small g\: '(x)= \log(1,24)\cdot g(x)\;\; \; og\; \log(1,24)> 0\; \; \; hvorfor \:\; g(x) \:\: er \: \:\; monotont \:\; voksende

\small h\: '(x)= \log(0,58)\cdot h(x)\;\; \; og\; \log(0,58)< 0\; \; \; hvorfor \; h(x)\; \:\: er \: \: \; monotont \:\; \; aftagende


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.