Matematik

Funktion

10. marts 2014 af powpow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Hvordan løser jeg denne opgaver? Opgaven skal regnes ud, men ved ikke helt hvordan jeg regner den ud og hvilke formler der skal til.

Opgave 8 En funktion f er givet ved

f (x)=2x2-4x

Bestem f (3) og løs andengradsligningen f(x)=0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af hesch (Slettet)

1)    Indsæt  x = 3  i f(x)

2)    Find rødder i f(x) = 0.   ( som enhver anden 2. gradsligning ).

Der er ingen sammenhæng mellem  1) og 2).


Svar #2
10. marts 2014 af powpow (Slettet)

i 1 skal jeg så skrive f(3) = 2*3^2-4*3? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2014 af hesch (Slettet)

Ja,  = 18 - 12 = 6


Svar #4
10. marts 2014 af powpow (Slettet)

og i 2 så er f(x) = 0 ikke en andengradsligning vel? så må x vel være 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Nej

f (x)= 2x2- 4x = ( 2x - 4 ) * x = 0

Der er to løsninger, hvor  x = 0  er den ene. Du mangler den anden.


Svar #6
10. marts 2014 af powpow (Slettet)

Okay nu forstår jeg det. Tusind tak


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.