Matematik

Beregn de manglene mål i de viste figure

14. marts 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan gør man lige det 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2014 af hesch (Slettet)

Eksempel. Øverste, venstre trekant:

Arealet af en trekant = ½*grundlinie*højde = ½*6*h = 12   =>

h = 12 / ( ½*6 ) = 4

For alle figurerne, skal du finde formlen for figurens areal ( eller omkreds ), og isolere den ubekendte.


Svar #2
14. marts 2014 af lp4654 (Slettet)

det forstår jeg ikke 


Svar #3
14. marts 2014 af lp4654 (Slettet)

nu fandet jeg ud af det. Men sidder fast ved trapezen :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2014 af hesch (Slettet)

Areal, trapez = ½*(a+b)*h = ½*(4+7)*h = 33 m2

Du skal blot google:  Areal+trapez, der er masser af links.


Svar #5
14. marts 2014 af lp4654 (Slettet)

så altså den hedder 

1/2*(a+b)/33=h 


Svar #6
14. marts 2014 af lp4654 (Slettet)

altså jeg har formelen for trapezen, men når jeg indtaster den for jeg et meget højt tal som ikk helt ser samsyndligt ud 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2014 af hesch (Slettet)

Nej,

½*(4+7)*h = 33               =>                   ( divider med (4+7) på begge sider )

½*h = 33 / (4+7) = 3        =>                  ( gang med 2 på begge sider )

h = 2*3 = 6


Svar #8
14. marts 2014 af lp4654 (Slettet)

ok mange tak..

Så er jeg ved den sidste cirkel, og der går det også helt galt :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2014 af hesch (Slettet)

Cirkel:   

A = π*r2 = 19,6    =>

r2 = 19,6 / π        =>

r = √( 19,6 / π )

Omkreds = 2*π*r


Skriv et svar til: Beregn de manglene mål i de viste figure

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.