Matematik

differentiable funktion

14. marts 2014 af MarioKiller (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Bestem en ligning for den tangent til grafen for  f(x) = x^(1/2) , der har hældningskoefficienten 2.

Jeg ved at jeg skal isolere x_0=2 er bare usikker på hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2014 af SuneChr

Løs først ligningen
f '(x0)  = 2
Tangentens røringspunkt på f hedder  (x0 ; f (x0))
Benyt til sidst tangentligningen.


Skriv et svar til: differentiable funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.