Matematik
hjælp til lille integralopgave!
Hej folkens, jeg har lavet en lille opgave i integralregning som jeg er lidt i tvivl om jeg har lavet rigtig , men er der en der lige vil hjælpe med at se om jeg har lavet noget forkert. Jeg har fået resultatet 35 og - 35 hvilket giver 0 og det kan jeg umiddelbart ikke give en fortolkning af?
har vedhæftet opgaven.
Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
Du har slet ikke integreret v(t). Man skal bestemme en stamfunktion til v(t) og så indsætte integralets grænser i stamfunktionen.
Der er givet hastighedsfunktionen
v(t) = -5·t4 +45·t3 -115·t2+75·t +35
og man skal beregne
A = 0∫5 v(t) dt = 2725/12
Svar #2
17. marts 2014 af PeterValberg
Det er ikke stamfunktionen til v(t), som du beregner arealet ved hjælp af :-)

Svar #3
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
Vedrørende fortolkningen af integralet kan man benytte, at hvis positionen kaldes s(t), har man
v(t) = s '(t) = ds/dt
og dermed, da s(t) er en stamfunktion til v(t), at
A = 0∫5 v(t) dt = 0∫5 (ds/dt) dt = s(0)∫s(5) ds = s(5) - s(0)
Skriv et svar til: hjælp til lille integralopgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
