Matematik

finde en side ved hjælp af areal og højden?

17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, jeg har svært ved den her opgave.

jeg kender en højden som er 7

jeg kender arealet som er 28

jeg skal finde siden a

en der kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af Therk

Hvilken type figur har du at gøre med?


Svar #2
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

en trekant


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at arealet af en trekant er

        T = (1/2)·h·g

hvor g er grundlinien hørende til højden h.


Svar #4
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

men jeg kan ikke finde ud af at isolere g


Svar #5
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

kan en af jer hjælpe mig med at isolere g


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2014 af mathon

formentlig
                               T = \frac{1}{2}\cdot h_a \cdot a                

                               a =\frac{ 2T}{h_a} = \frac{ 2\cdot 28}{7} = 2\cdot 4 = 8


Svar #7
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

ser formlen sådan her ud

g = 0.5 * h * A


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, se svaret i #6.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2014 af 123434 (Slettet)

0#

28=7*1/2*g

28=3,5*g

28/3,5=2,5/2,5*g

g=8


Skriv et svar til: finde en side ved hjælp af areal og højden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.