Matematik

Hvad er arealet

18. marts 2014 af mitch01 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvad er arealet af et rundt badebassin, når vanddybden overalt i bassinet er 70 cm, og der er 1400 liter vand i bassinet? Håber på en formel af det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2014 af Therk

\begin{align*} \text{Volumen} &= \text{grundflade} \cdot \text{h\o jde} \end{align}

\frac{\text{Volumen}}{\text{h\o jde}} = \text{grundflade} \cdot \frac{\text{h\o jde}}{\text{h\o jde}} = \text{grundflade}.

Grundfladen er det du leder efter. Husk, at enhederne skal passe, så højden er 70cm = 70cm \cdot \frac{1dm}{10cm} = {0,}7dm


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2014 af mathon

            \large \large\ G = \frac{V}{h} = \frac{1400\: \: dm^3}{7\: \: dm} = 200\: \: dm^2 = 2\: \: m^2


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2014 af mathon

eller

              \large \large \large\ G = \frac{V}{h} = \frac{1,4\: \: m^3}{0,7\: \: m} = 2\: \: m^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2014 af Therk

Haha, der er en fejl i #1: Naturligvis er 70/10 = 7 og ikke 0,7. Der er ikke meget ved hjælp, hvis der er fejl i denne.


Skriv et svar til: Hvad er arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.