Kemi

Reaktion

18. marts 2014 af ahlam1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Nogen der vil hjælpe mig med denne opgave?

1/                   Det drejer sig om, at du for de to grundstoffer skal angive et afstemt reaktionsskema for reaktionen mellem dem, således at der både vises de dannede ioner samt den samlede formel for den dannede ionforbindelse (også kaldet et salt) - fx som vist for natrium og chlor. Du behøver ikke at angive tilstandsformer, men du bør kort forklare det overførte antal elektroner, de dannede ioner og sammensætningen af formelenheden for ionforbindelsen (et eksempel er vist nedenfor, men der vil være mange forskellige måder at formulere det på):

2Na    +    Cl2    →   2Na+    +   2Cl-    →   2NaCl

 --- 2e- --- >

Mine 2 grundstoffer er Aluminium og Flour :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af mathon

           Al   +   3 F   →   Al3+   +   3 F-   →   AlF3

                                     --- 3 e-  --- >


Svar #2
18. marts 2014 af ahlam1 (Slettet)

Vil du forklare mig hvordan du kommer frem til det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2014 af mathon

Se hvilke hovedgrupper i det periodiske system de to stoffer står i.


Svar #4
18. marts 2014 af ahlam1 (Slettet)

Aluminium er hovedgruppe 3 og flour i 7 hovedgruppe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2014 af mathon

     \large _{13}Al \left [ Ne \right ]\: \; 3s^2\; 3p^1      har 3 elektroner udover ædelgasstruktur

      Al vil derfer aflevere 3 elektroner.

    \large _{9}F \left [ He \right ]\: \; 2s^2\; 2p^5          mangler 1 elektron i at have ædelgasstruktur

      F vil derfer optage 1 elektron.

Der er altså 3 F-atomer, der hver især kan optage 1 elektron fra Al.

\large _{13}Al \left [ Ne \right ]\: \; 3s^2\; 3p^1\: \: \: \rightarrow \: \: \: \left [_{13}Al \left [ Ne \right ] \right ]^{3+}\: \; +\: \: 3e^-

\large 3\; \; _{9}F \left [ He \right ]\: \; 2s^2\; 2p^5\: \: \: \ +\: \: \: 3e^- \rightarrow \: \: \: 3\; \left [_{9}F \left [ Ne \right ] \right ]^{-}


Svar #6
18. marts 2014 af ahlam1 (Slettet)

Hvad er Ne og He?

Er ikke stødt på de forskellige tegn før, hvad betyder de? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2014 af mathon

\large \left [ He \right ] er Heliumelektronkonfiguration

\large \left [ Ne \right ] er Neonelektronkonfiguration                 begge med mættede elektronskaller.


Svar #8
18. marts 2014 af ahlam1 (Slettet)

Vil du give en lidt mere detaljeret vejledningen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2014 af mathon

    Al står i III. hovedgruppe og vil gerne aflevere 3 elektroner

                   Al\: \: \: \rightarrow \: \: \: Al^{3+}\: \: +\: \: 3e^-

    F står i VII. hovedgruppe og vil gerne optage 1 elektron

                   F\: \: \:+\: \: \: e^- \rightarrow \: \: \: F^{-}

dvs

                   Al\: \: \: +\: \: \: 3\: F\: \: \: \rightarrow \: \: \: Al^{3+}\: \: \: +\: \: \: 3\: F^-\: \: \: \rightarrow \: \: \: AlF_3


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2014 af mathon

se

Vedhæftet fil:hovedgrupper.doc

Svar #11
19. marts 2014 af ahlam1 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, nu har forstået det rigtigt :)


Skriv et svar til: Reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.