Matematik

Eksponentiel funktion

19. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

A)

En by har fået et problem med skadedyr. Der er rotter i kloaksystemet. det vurderes at der lever 2000 rotter i kloakken under byen, og at rottebestanden vokser med 7% om ugen

Opstil en eksponentiel model for rotte bestanden. Forklar betydningen af fremskrivingsfaktoreren, vækstraten og begyndelsesværdien.

Jeg har fundet ud af at a er 1,07

b: 2000

y= 2000 *1,07^x

ved ikke helt hvad fremskrivingsfaktoreren betyder, heller ikke b (begyndelsesværdien) er det at det starter fra 2000 roter? og er vækstraten bare at det vokser med 7%

B) Hvis der ikke gøres noget , hvor mange rotter vil der så være om 1 uger ? og efter et år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af PeterValberg

prøv at se denne [ VIDEO ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2014 af mathon

a)

                                                          y(x) = 2000\cdot 1,07^x

begyndelsesværdien
er
                                                          y(0) = 2000\cdot 1,07^0 = 2000

fremskrivningsfaktoren
er
                                                          a = 1,07

vækstraten
er
                                                           0,07 = 7\%
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2014 af mathon

b)
        efter 1 uge:
                                                      y(1) = 2000\cdot 1,07^1

        efter 52 uger:
                                                       y(52) = 2000\cdot 1,07^{52}

                                                         


Svar #4
19. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Tak ...har skrevet at det er y= 2000* 1,07.

Det var mere med ord hvad fremskrivningsfaktoreren her betyder? og om vækstraten betyder at det vokser med 7% hvert år???


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2014 af mathon

læs din egen opgavetekst:

                             "…at rottebestanden vokser med 7% om ugen"


Svar #6
19. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ok mange tak endnu en gang :)

Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.