Matematik

Simpel ligning

19. marts 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej, jeg sidder og har problemer med at løse en tilsyneladende simpel ligning, er der en der kan vise step by step hvordan jeg når frem til resultatet x=1/2 ?

Ligning: 1/x + 4x = 4

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af peter lind

gang ligningen med x. Det giver en andengradsligning, som du har en beregningsmetode for


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2014 af gymnasiumstruggles (Slettet)

X= 0.5

(1/0.5) + (4*0.5) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af peter lind

Det er at gøre prøve ikke at løse ligningen. Du skal omskrive ligningen

x*(1/x+4x) = x*4


Skriv et svar til: Simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.