Matematik

hvad gør jeg galt?

27. november 2005 af Konny (Slettet)
hejsa
Jeg skal finde hvornår væksthastigheden er dobbelt så stor som i år 1984. 1984 er start året.

til året 1984 har jeg fået den til 2

Ligningen er givet ved y=-3+5*1.02^t

hvor t betegner år

Så bruger jeg fordoblingskonstantens formel og får den til 35 år, det plus start, altså 1984, giver det 2019. Det skal helst give 2001, hvad gøre jeg galt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2005 af IBM (Slettet)

Hvem siger året er 2001?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2005 af 8808 (Slettet)

Hej

Du har fundet, hvad væksthastighden er i 1984 (=2). Sæt derfor væksthastigheden lig 4, så denne er dobbelt så stor.
Isoler herefter t!

t bliver da ca. 17:
1984 + 17 = 2001

Svar #3
27. november 2005 af Konny (Slettet)

men jeg får den til det her når jeg isolerer:

4=-3+5*1,02^t
6=1,02^t
ln(6)=t ln(1,02)

ln(6)/ln(1,02)=t
t=90??

det passer ikke helt, hvordan isolerer du t?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2005 af 8808 (Slettet)

4=-3+5*1,02^t
7=5*1,02^t
(7/5)=1,02^t

Husk at der står * efter 5.

Prøv herfra..

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2005 af allan_sim

#3.
Hm.. hvordan i alverden finder du frem til 6-tallet på venstre side?

4 = -3+5*1,02^t
7 = 5*1,02^t
7/5 = 1,02^t

osv.

Svar #6
27. november 2005 af Konny (Slettet)

nåee for søren da, jeg plusede -3 med 5 og rykkede så på den anden side. men jeg er med nu, tusind tak :)

Skriv et svar til: hvad gør jeg galt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.