Matematik
Bestem dm(f) og Vm(f)
03. december 2005 af
john2005 (Slettet)
f(x)=3x-ln(4x)
og
g(x)=ln(2-x^2)
Er både Dm og VM R+ eller har jeg forstået det forkert? og hvordan skal jeg bestemme det?
f(x)=3x-ln(4x)
og
g(x)=ln(2-x^2)
Er både Dm og VM R+ eller har jeg forstået det forkert? og hvordan skal jeg bestemme det?
Svar #1
03. december 2005 af john vs. jon (Slettet)
Prøv at skriv dine funktioner i på din grafregner!
- så vil du se at det ikke passer
- så vil du se at det ikke passer
Svar #3
03. december 2005 af MortenJA (Slettet)
Mener du f(x,ln)=3x-ln(4x) og g(x,ln)=ln(2-x^2)? Altså hvor ln optråder som en variabel.
Svar #4
03. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Vi ved, at
x --> ln(x)
er defineret på R_+, så altså er f defineret for
4x > 0 =>
x > 0.
Tilsvarende har vi for g, at denne funktion er defineret for
2-x^2 > 0 =>
x^2 < 2 =>
x E ]-2^(1/2), 2^(1/2)[.
Prøv selv at bestem værdimængderne.
Vi ved, at
x --> ln(x)
er defineret på R_+, så altså er f defineret for
4x > 0 =>
x > 0.
Tilsvarende har vi for g, at denne funktion er defineret for
2-x^2 > 0 =>
x^2 < 2 =>
x E ]-2^(1/2), 2^(1/2)[.
Prøv selv at bestem værdimængderne.
Skriv et svar til: Bestem dm(f) og Vm(f)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
