Matematik

Opskrivning af formlen

04. december 2005 af Meca (Slettet)
Når man har en formel der lyder:

0,5*m*v1^2+m*g*h1 = 0,5*m*v2^2+m*g*h2

og skal regne v2 ud hvordan skal man så omsrkive formlen, kan simpelthen ikke få det rigtige resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Kom med dine egne beregninger, så vi kan finde fejlen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2005 af iB (Slettet)

0,5*m*v1^2+m*g*h1 = 0,5*m*v2^2+m*g*h2
<=>
0,5*m*v1^2+m*g*h1-m*g*h2 = 0,5*m*v2^2
<=>
(0,5*m*v1^2+m*g*h1-m*g*h2)/(0,5*m) = v2^2
<=>
sqrt[(0,5*m*v1^2+m*g*h1-m*g*h2)/(0,5*m)] = v2

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2005 af iB (Slettet)

(eller jeg kan gøre det for dig) :/

Svar #4
04. december 2005 af Meca (Slettet)

Kan stadig ikke få det til at give det rigtige :)

Få lige at give spørgsmålet i punktform
- En cykel kører ned af en bakke
- Ikke gnidningsmodstand eller vindstyrke.

m=85 kg
V1 = 6,5 m/s
h1 = 15 m
h2 = 0

og svaret skal give 18,4 m/s

Bliver ved med at få det til 1,15

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2005 af sigmund (Slettet)

Er du sikker på at du har tastet korrekt ind på lommeregneren. Min lommeregner siger (med 3 betydende cifre) 18.4 m/s.

Svar #6
04. december 2005 af Meca (Slettet)

jeg har prøvet så mange forskellige måder at jeg tror jeg må have ramt den rigtige metode

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2005 af iB (Slettet)

Lig mærke til at

sqrt[(0,5*m*v1^2+m*g*h1-m*g*h2)/(0,5*m)] = v2
<=>
sqrt[(0,5*v1^2+g*h1)/(0,5)] = v2

når h2 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2005 af sigmund (Slettet)

#6: Du observerer at den mekaniske energi i dette tilfælde er bevaret. Dette benytter du til at opstille en ligning, med hvilken du kan beregne v2. Isolerer du v2, får du som anført i #7. Ved indsættelse af de konkrete tal får du til sidst v2=18.4 m/s.

Svar #9
04. december 2005 af Meca (Slettet)

Rigtig mange gange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Opskrivning af formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.