Kemi
Opgave om gips
05. december 2005 af
MrJonas (Slettet)
Brændt gips fås ved at opvarme CaSO4 * 2H20 til godt 100 grader, hvorved 3/4 af krystalvandet afgives. Brændt gips optager krystalvandet og bliver derved meget fast.
Beregn den varmemængde (entalpi) der afgives under hærdning af 1 kg gips. Beregn temperaturstigning for 1 kg gips.
Delta H standard (CaSo4*2h20) = -2021,0 kj/mol
Delta H standard (CaSO4*1/2 H20) = -1575,0 kj/mol
Delta H standard (H20) = -285,8 kj/mol
Hvis jeg skal beregne den entalpi for hædningen, skal jeg så sige:
Delta H standard (CaSO4*1/2 H20) + 3/2 Delta H standard (H20)- Delta H standard (CaSo4*2h20) ??
for at beregne temperaturen bruger jeg vel Q = mc * delta t
Beregn den varmemængde (entalpi) der afgives under hærdning af 1 kg gips. Beregn temperaturstigning for 1 kg gips.
Delta H standard (CaSo4*2h20) = -2021,0 kj/mol
Delta H standard (CaSO4*1/2 H20) = -1575,0 kj/mol
Delta H standard (H20) = -285,8 kj/mol
Hvis jeg skal beregne den entalpi for hædningen, skal jeg så sige:
Delta H standard (CaSO4*1/2 H20) + 3/2 Delta H standard (H20)- Delta H standard (CaSo4*2h20) ??
for at beregne temperaturen bruger jeg vel Q = mc * delta t
Svar #2
05. december 2005 af MrJonas (Slettet)
Hvis jeg siger:
((3/2 * -285,5) + -1575) - -2021 = 17,3 KJ / MOL
og så siger jeg,
Delta T = 17,3 kj/mol / 1kg * 0,8kj/kg*K, og får 21,625, men der jo i K pr. Mol..
Nogen der kan bekræfte/afbekræfte mine resultater?
((3/2 * -285,5) + -1575) - -2021 = 17,3 KJ / MOL
og så siger jeg,
Delta T = 17,3 kj/mol / 1kg * 0,8kj/kg*K, og får 21,625, men der jo i K pr. Mol..
Nogen der kan bekræfte/afbekræfte mine resultater?
Skriv et svar til: Opgave om gips
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
