Matematik

hjælp til at finde differentialkvotienten af f(x)=3^(2x+1)

11. december 2005 af kamillamni (Slettet)
Hej
Ska jo finde differentialkvotienten af
f(x)=3^(2x+1)
ved bare ikk hvordan jeg skal gribe det der i ^(2x+1) an? nogle gode ideer??
ville blive meget glad hvis nogle gad hjælpe mig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Det er jo det samme som 3^(2x)*3^1 Så er det måske lidt lettere? ;)

Svar #2
11. december 2005 af kamillamni (Slettet)

hmmm... det er det nok, men er stadig ikk helt sikker på hva det næste jeg skal gøre er..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

3^2x = 9^x og så er det = 9^x*ln9

Svar #4
11. december 2005 af kamillamni (Slettet)

forstår godt at det bliver 9^x, men hvor kommer de ln(9) fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Det er en formel: f(x) = a^x
f'(x)=a^x*lna

Svar #6
11. december 2005 af kamillamni (Slettet)

tusind tak ska du ha! det hjalp gevaldigt!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Det var så lidt.. :)

Svar #8
11. december 2005 af kamillamni (Slettet)

ku du egentlig tænke dig at hjælpe mig lidt igen? ;)
har nemlig en anden opgave jeg godt ku tænke mig at spørge lidt om...

Svar #9
11. december 2005 af kamillamni (Slettet)

den går ud på at man har funktionen
f(x)=x^1,5
os så skal man bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet
P(1,f(1))

Så er det lige jeg tænker hva sker der her..? ku godt bruge lidt hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2005 af fixer (Slettet)

Bestem den afledede i punktet x=1, f'(1), og anvend at ligningen for tangenten til grafen for f gennem punktet (1,f(1)) er

y = f'(1)(x-1)+f(1)

Skriv et svar til: hjælp til at finde differentialkvotienten af f(x)=3^(2x+1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.