Kemi
SSO O2 indhold i vand
15. december 2005 af
Lotte169 (Slettet)
Føler, jeg har prøvet alt... Men måske er jeg bare kørt lidt fast....
Jeg skal finde o2 indholdet i en vandprøve.
"Beregn stofmængden af oxygen i 200 ml vand - og derefter koncentrationen af oxygen i vandet".
Jeg ved, at O2's stofmængde er 1/4 af S2O3 (thiosulfat), som jeg kender c og M på. og V = 200 ml
Kan jeg så bruge formlen v*c=n og sige 200 ml*koncentrationen af S2O3 = stofmængden af S2O3, og derefter finde 1/4 af denne, for at finde oxygens stofmængde??
MEN - så skal jeg finde koncentration af O2 i vandet, hvilket går det helt galt...
Hvis jeg ovenover fandt n af O2 (1/4 af S2O3's stofmængde), burde jeg nu kunne sige: n/v = c.
Altså
(1/4 af S2O3's stofmængde)/200ml = c.
Derefter skal jeg udregne massen af oxygen i 1000 ml vand - m= v*c*M,
men hvis jeg bruger de resultater jeg har regnet ud, bliver det et vildt tal, som slet ikke ligger i nærheden af tabelværdien...
Det er nok lidt indviklet skrevet, men jeg håber virkelig at nogen forstår - og kan hjælpe!!!
:-)
Jeg skal finde o2 indholdet i en vandprøve.
"Beregn stofmængden af oxygen i 200 ml vand - og derefter koncentrationen af oxygen i vandet".
Jeg ved, at O2's stofmængde er 1/4 af S2O3 (thiosulfat), som jeg kender c og M på. og V = 200 ml
Kan jeg så bruge formlen v*c=n og sige 200 ml*koncentrationen af S2O3 = stofmængden af S2O3, og derefter finde 1/4 af denne, for at finde oxygens stofmængde??
MEN - så skal jeg finde koncentration af O2 i vandet, hvilket går det helt galt...
Hvis jeg ovenover fandt n af O2 (1/4 af S2O3's stofmængde), burde jeg nu kunne sige: n/v = c.
Altså
(1/4 af S2O3's stofmængde)/200ml = c.
Derefter skal jeg udregne massen af oxygen i 1000 ml vand - m= v*c*M,
men hvis jeg bruger de resultater jeg har regnet ud, bliver det et vildt tal, som slet ikke ligger i nærheden af tabelværdien...
Det er nok lidt indviklet skrevet, men jeg håber virkelig at nogen forstår - og kan hjælpe!!!
:-)
Skriv et svar til: SSO O2 indhold i vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
