Fysik
energi. Please hjælp
01. januar 2006 af
hamlet (Slettet)
Ved afbrænding af naturgas udvikles 49 MJ/kg. På én time afbrændes 1960 kg naturgas.
a) Hvor meget energi udvikles på en time ved afbrænding af naturgas?
Kraftvarmeværket producerer herved elektrisk energi med effekten 11MW.
b) hvor mange procent af den energi der udvikles ved naturgassens afbrænding omsættes til elektrisk energi?
a) Hvor meget energi udvikles på en time ved afbrænding af naturgas?
Kraftvarmeværket producerer herved elektrisk energi med effekten 11MW.
b) hvor mange procent af den energi der udvikles ved naturgassens afbrænding omsættes til elektrisk energi?
Svar #1
01. januar 2006 af hamlet (Slettet)
a) får jeg til 96040 MJ/t
Men b) er jeg ikke sikker på.
Får den til 0,04% men kan det passe?
Men b) er jeg ikke sikker på.
Får den til 0,04% men kan det passe?
Svar #2
02. januar 2006 af Fjolset (Slettet)
a) er korrekt. Du ved at 1MW svarer til 1 MJ/s ([W]watt = joule pr. sek.), dvs. for at kunne beregne nyttevirkningen af afbrændingen i procent skal du først gange effekten med 60 * 60 for at få det i time.
11MW * 60 * 60 = 39600 MJ/t
Du har nu at ud af 96040 MJ/t bliver kun 39600 MJ/t omdannet til elektrisk energi.
Så for at finde procentværdien:
b) 39600 MJ/t / 96040 MJ/t * 100% = 41,23%
11MW * 60 * 60 = 39600 MJ/t
Du har nu at ud af 96040 MJ/t bliver kun 39600 MJ/t omdannet til elektrisk energi.
Så for at finde procentværdien:
b) 39600 MJ/t / 96040 MJ/t * 100% = 41,23%
Skriv et svar til: energi. Please hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
