Kemi

Hjælp til opgave om syre-basetitrering/ pH!

08. januar 2006 af sortesilass (Slettet)
Opgaven lyder som flg:
Jeg har et kaliumsalt af phthalsyre(svag syre (en aromatisk ring med to caboxylsyrer COOH))
Der er afvejet 344,1mg af syren. Syren titreres med NaOH hvormed ækvivalens punktet er bestemmes til 16,50mL
Først beregnes koncentrationen af NAOH-opløsningen som jeg får til:

nsyre = 344,1mg/ 71,076 = 4,8411mmol
nsyre = nbase
n(NaOH) = 4,8411mmol/16,5ml = 0,293M

Efterfølgende spørgsmål lyder så:
ved titreringens afslutning er det samlede volumen af blandningen 68,70mL. Beregn pH for blandningen.

HVORDAN REGNER JEG SÅ VIDERE? ER DET EN PUFFER OPLØSNING SÅLEDES AT JEG SKAL BENYTTE MIG AF PUFFERLIGNINGEN? HVIS JA HVORLEDES KAN MAN SE OM DET ER EN PUFFEROPLØÆSNING? NÅR BLOT DER OPTRÆDER EN SYRE OG EN BASE? DVS ALLE SYRE BASE TITRERINGERS PH KAN BEREGNES VHA PUFFERLIGNINGEN? HVIS IKKE DET ER TILFÆLDET HVORLEDES SKAL JEG SÅ REGNE VIDERE

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Molvægten for phthalsyre er forkert, den er 166 g/mol.

pH udregnes vha. ligningen for middelstærke syrer. Du skal så slå phthalsyres 2 pKa værdier op.

Men ellers er det lige ud af vejen.

Jeg vil ikke regne opgaven for dig, men du er godt på vej selv.

Svar #2
08. januar 2006 af sortesilass (Slettet)

HOVSA.. JEG ER VIST KOMMET TIL AT SKRIVE LIDT FORKERT. DET STOF DER TITRERES MED ER KALIUMHYDROGENPHTHALAT SOM ER ET KALIUMSALT AF PHTHALSYRE.

ER DET SÅ STADIG SAMME FREMGANGSMÅDE SOM DU HAR BESKREVET?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Ja, metoden er den samme, men nu er det en monovalent syre du titrerer, samt at mol-vægten nu er en anden (204 g/mol).

Men du skal nu kun anvende pKb2 når du skal beregne pH (ligning for middelstærk base).

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2006 af Rie n (Slettet)

øh!! jeg kan se at det er nøjagtig samme opg. jeg sidder og kæmper med. og kan ikke finde den der ligning for middelstærke syre?? håber du kan hjælpe

Skriv et svar til: Hjælp til opgave om syre-basetitrering/ pH!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.