Fysik

Mek->indre energi..

08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)
En bold med massen 35g falder 1,7m mod et hårdt betongulv. Boldens fart er 5,78m/s og den er 0,5884sek om at falde.

Når bolden rammer gulvet omdannes 15% af dens mekaniske energi til indre energi.
-Hvor højt når bolden efter at have ramt gulvet?

Hmm.. Hvordan regner jeg det ud?.. Mit gæt er at bolden hopper 2,5959m op igen?

Svar #1
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

Er mit gæt muligvis korrekt??..
Altså.. fremgangsmetoden ser ud til at være alt for enkel: boldens fart/15%

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2006 af fixer (Slettet)

Så har du hermed opfundet en evighedsmaskine :-)

Nej, det er ikke korrekt. Bolden kan jo aldrig ikke hoppe højere end den højde, den starter i. Og da den mister energi ved stødet med overfladen vil den endda hoppe til en lavere højde end starthøjden.

Indlæg nulpunktet for den potentielle i betongulvet. Boldens samlede mekaniske enrgi i stødøjeblik er da dens kinetiske energi Ekin. Efter stødet resterer kun 85% af den kinetiske energi.

Hoppehøjden bestmmes af at den mekaniske energi (0.85Ekin) i toppunktet helt udgøres af den potentielle energi Epot = mgh. Heraf kan h bestemmes.

Svar #3
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

Jeg forstår ikke det der med hvordan jeg finder Epot?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2006 af fixer (Slettet)

Epot = mgh hvor h er højden over betongulvet.

Svar #5
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

Så det er ikke h der er vores ubekendte?...
Og svaret er dermed:
0,035kg*1,7m*9,82n/kg=0,58429kj?

Svar #6
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

ehm.. narj.. det kan det sku ikk vær når jeg skal finde en højde..

Svar #7
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

lidt over ½-meter så?

Svar #8
09. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

Er det ikke højden som er den ubekendte?... Altså den nye højde.. hvor den gamle er 1,7m?

Skriv et svar til: Mek->indre energi..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.