Kemi
Studentereksamen 1998 opg. 2
11. januar 2006 af
MeWannaGoBoom (Slettet)
Hey folkens
Håber en af jer har to min til at hjælpe mig en smule:
På en kemikalieflaske står der:
NaOH(aq) 500 mL 0,15 mol/L
a) Hvor mange mol NaOH findes i flasken?
n = v * c
n = 0,5 * 0,15
n = 0,075 mol
b) Hvor mange GRAM NaOH benyttes til at fremstille denne opløsning?
Hedder det så ikke..
M = n * m
M = 0,075 * 40
M = 3
c) Beregn pOH og pH i opløsningen
Den er jeg så stået lidt af på ;/
på forhånd tak
Håber en af jer har to min til at hjælpe mig en smule:
På en kemikalieflaske står der:
NaOH(aq) 500 mL 0,15 mol/L
a) Hvor mange mol NaOH findes i flasken?
n = v * c
n = 0,5 * 0,15
n = 0,075 mol
b) Hvor mange GRAM NaOH benyttes til at fremstille denne opløsning?
Hedder det så ikke..
M = n * m
M = 0,075 * 40
M = 3
c) Beregn pOH og pH i opløsningen
Den er jeg så stået lidt af på ;/
på forhånd tak
Svar #1
11. januar 2006 af jammal (Slettet)
Hey..
din a) er korrekt!
b) du skal finde gram dvs. massen m
Du har fundet n, og M kan du finde i koordinatsystemet. Så ganger du bare ind.
c) pOH = -log ( 0,15)
det tal du får, som vi kan kalde x, skal du trække fra 14, så du kan få pH, da det er pOH +pH = 14
din a) er korrekt!
b) du skal finde gram dvs. massen m
Du har fundet n, og M kan du finde i koordinatsystemet. Så ganger du bare ind.
c) pOH = -log ( 0,15)
det tal du får, som vi kan kalde x, skal du trække fra 14, så du kan få pH, da det er pOH +pH = 14
Svar #2
11. januar 2006 af MeWannaGoBoom (Slettet)
#1
b) Kordinatsystemet er det periodiske system? Dvs M = 40u ?
altså:
m = n * M
m = 0,075 * 40
m = 3
eller er jeg helt galt på den?
c)
-log (0,15) = 0,824
pH = pOH - 14
pH = 13,2
(:
b) Kordinatsystemet er det periodiske system? Dvs M = 40u ?
altså:
m = n * M
m = 0,075 * 40
m = 3
eller er jeg helt galt på den?
c)
-log (0,15) = 0,824
pH = pOH - 14
pH = 13,2
(:
Svar #3
12. januar 2006 af frodo (Slettet)
korrekt, og jeg tror også at "koordinatsystemet" i dette tilfælde er det periodiske system, selvom det er en ret atypisk betegnelse ;)
Skriv et svar til: Studentereksamen 1998 opg. 2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
