Matematik

En opgave

12. januar 2006 af AC_CA (Slettet)
Nogen der gider hjælpe med at løse følgende opgave?

En cylinder med rumfanget V = pi*r^2*l
Find pakkens maksimale rumfang, når:
Max længde:150cm
Længde(150cm) + omkreds = 250 cm
Pakken skal være 250 cm.

Jeg ved godt det er en optimeringsopgave. Men kan ikke få de rigtige resultater. Jeg har, hvis det kan hjælpe lidt:

V = pi*r^2*(250-2pi)

Svar #1
12. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

Hjæællpp

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2006 af Myosotis (Slettet)

hjælp er på vej :0)

Hang on there ..

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2006 af Myosotis (Slettet)

Den kommer til at se sådan her ud ..

V = pi*(100:2:pi)^2*150 = 119.366,207319 cm^3

Det du skal bruge er radius .. som du kan finde ved formlen Omkreds=2*pi*radius
Du har omkreds ved at trække længden fra de 250 = 100
100 = 2*pi*r
radius =100:2:pi
Jeg kan ikke helt gennemskue hvorfra du får de " 250-2pi" ?!

Håber det hjalp lidt ..

Svar #4
12. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

jeg havde sagt,
O = 2pi*r
l + 2pi*r = 250
l = 250 - 2pi*r

Det var på den måde jeg fik det.. Og så kan jeg ik rigtig komme videre derfra

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2006 af Myosotis (Slettet)

okay .. på den led ..

Du kan ikke flytte 3 gange-led ved blot samlet at lægge dem til (som et led) på den anden side !!!

En hjælp vil være at se dem som 3 led .. altså .. de 2 gange pi gange radius..
For at få radius til at stå alene må du altså have de 2 og pi flyttet. Det kan de KUN ved at dividere på modsatte side.. FORDI de er "gange-led"

Altså Radius bliver 100 : 2 : pi

Kan du se det?

Vil jo gerne vide om hjælpen hjælper!? Hø..

:0)

Svar #6
12. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

sikker på jeg ikke kan flytte dem over. For pi er jo bare en konstant altså 6, nogetr

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2006 af Myosotis (Slettet)

okay .. jeg skal bevise det..

Find radius

50 = 2*pi*r

Min påstand er flg..

r= 50:2:pi
r=7,957747155

Så må det altså være sådan at ..

50 = 2*pi*7,957747155

Og det stemmer ifølge min lommeregner.. Og jeg ved det er sådan..
Pi er blot et tal .. nemlig 3,141592654. Men 2pi vil jo sige at du ganger pi med to .. og for at "ophæve" et gangeled .. må du dividere leddet på begge sider af lighedstegnet..

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2006 af Myosotis (Slettet)

Du skriver allerførst .. at du ikke kan få de rigtige resultater.. Har du facit eller..?

Svar #9
12. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

ja 0,18m^3

Svar #10
12. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

og r = 26,52

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2006 af Myosotis (Slettet)

Ja, så er noget galt .. Nåe.. for faen .. Jeg havde misset den med Maxlængde.. sorry .. så regner vi lige igen ..

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. januar 2006 af Myosotis (Slettet)

Jeg har lige nogle børn der skal i seng og sådan .. kigger på det senere.

Svar #13
12. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

det er hvert fald i orden. Det er rigtig sødt du gider at hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. januar 2006 af Myosotis (Slettet)

Bøvl med ungerne Øv.. Det er jeg ked af..
Jeg er nødt til at hoppe i seng nu .. jeg håber ikke opgaven var til i morgen?! Kigger lige forbi her i morgen engang og ser om du hittede ud af det.. okay?!

Sov godt.. og bryd ikke hjernen for meget

;0)

Skriv et svar til: En opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.