Matematik

Afstand mellem 2 tangter

16. januar 2006 af madsing (Slettet)
Hej,

Jeg sidder med følgende opgave.

t1) y=-0.25x+3/2
t2) y=-0.25x+0.5

Hvordan finder man afstanden mellem disse to tangter?

//Mads...

Svar #1
16. januar 2006 af madsing (Slettet)

Nobody got a clue?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2006 af FredeW (Slettet)

Jeg ville finde et punkt på den ene tangent og så bruge formlen for afstand mellem punkt og linie

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2006 af Celeb (Slettet)

Kig bagerst i din lærebog. Der er helt sikkert et eksempel.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2006 af dodo (Slettet)

Da de har den samme hældning, må de være paralelle, hvilket vil sige at afstanden er den samme overal mellem linjerne. Derfor ville jeg bare tage afstanden mellem de to skæringer med y-aksen. Altså 3/2 - ½ = 3

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2006 af lany (Slettet)

#4: Når man taler om afstanden mellem to linjer menes der den vinkelrette afstand. Derfor er det ikke tilstrækkeligt at bestemme forskellen mellem de to funktionsværdier i x=0.

Man skal have fat i formlen til beregning af afstanden mellem punkt og linje.

Skriv et svar til: Afstand mellem 2 tangter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.