Matematik
Bestemte integraler
18. januar 2006 af
MissyE (Slettet)
Hej!
Jeg har lidt problemer med følgende opgave, håber der er nogen der kan hjælpe mig på vej:)
Jeg skal bestemme arealet af den punktmængde, der afgrænses af de to funktioner
f(x)= 1/x og g(x)=-2/3x+7/3
Jeg har først sat dem i lig med hinanden, således at jeg kan løse liningen. Men kan ikke rigtig løse den.
1/x=-2/3x+7/3
På forhånd tak!
Jeg har lidt problemer med følgende opgave, håber der er nogen der kan hjælpe mig på vej:)
Jeg skal bestemme arealet af den punktmængde, der afgrænses af de to funktioner
f(x)= 1/x og g(x)=-2/3x+7/3
Jeg har først sat dem i lig med hinanden, således at jeg kan løse liningen. Men kan ikke rigtig løse den.
1/x=-2/3x+7/3
På forhånd tak!
Svar #1
18. januar 2006 af mowila (Slettet)
En idé er altid at tegne det du skal lave.
Som min fysiklærer siger : MAN SKAL TEGNE DET FØR MAN KAN REGNE DET ;)
Der ser du at hvis du tegner 1/x får du en hyperbel.
g(x) giver en aftagende ret linie.
Imellem f(x) og g(x) er der en punktmængde, det er den du skal bestemme arealet af.
Man bestemmer arealet ved bestemte intergraler som du selv skriver.
Derved bliver:
A = int f(x) dx - int g(x) dx
int = integralet
Som min fysiklærer siger : MAN SKAL TEGNE DET FØR MAN KAN REGNE DET ;)
Der ser du at hvis du tegner 1/x får du en hyperbel.
g(x) giver en aftagende ret linie.
Imellem f(x) og g(x) er der en punktmængde, det er den du skal bestemme arealet af.
Man bestemmer arealet ved bestemte intergraler som du selv skriver.
Derved bliver:
A = int f(x) dx - int g(x) dx
int = integralet
Skriv et svar til: Bestemte integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
