Matematik

Max og Minimum

19. januar 2006 af KennethC (Slettet)
Hej..!

ER i tvivl om hvilket af punkterne der er max og hvilket min hvis man kigger på grafen..

f(x)=4x^2+3x-18/x-2

max 3,27 og min 1,11

Ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2006 af fixer (Slettet)

Det er umuligt at sige for vi kan ikke se hvilken funktion, der menes og hvad dens definitionsmængde er.

Menes

f(x) = (4x²+3x-18)/(x-2) ?

g(x) = (4x²+3x-18)/x-2 ?

h(x) = 4x²+3x-18/(x-2) ?

p(x) = 4x²+3x-18/x-2 ?

eller andre tænkelig kombinationer. Og hvad med definitionsmængden ?

Svar #2
19. januar 2006 af KennethC (Slettet)

Har I ikke en grafregner?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2006 af fixer (Slettet)

Det hjælper intet når vi ikke ved hvilken funktion der er tale om.

Svar #4
19. januar 2006 af KennethC (Slettet)

f(x)=4x^2+3x-18/x-2

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2006 af iB (Slettet)

Hvis f(x)=4x^2+3x-18/x-2, så f'(x)=0 ensbetydende med at x=-1,44. Det er ikke det du skrev i #0

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2006 af Dacabo (Slettet)

Problemet er det, at vi ikke kan se hvad der skal stå over og under brøkstregen. Sæt parantes om det der skal stå over og under. Ligesom Fixer har gjort i #1

Svar #7
19. januar 2006 af KennethC (Slettet)

f(x)=(4x^2+3x-18)/(x-2)

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2006 af iB (Slettet)

Hvad får du f' til? (jeg ikke få de nulpunkter du har for f')

Svar #9
19. januar 2006 af KennethC (Slettet)

f'(x)=(4x^2-16x+12)/(x-2)^2

Det er 100% rigtigt for det står i opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2006 af iB (Slettet)

Ok, så løs f'=0 igen, for dit resultat er ikke rigtig.

Derefter laver du en fortegnslinie (ved du hvad det er?), og ved at regne et par enkelte værdier af f(x) ud, kan du let selv besvare dit spørgsmål fra #0

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. januar 2006 af fixer (Slettet)

#4
Doh!

Skriv et svar til: Max og Minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.