Matematik

Areal

19. januar 2006 af Am0k (Slettet)
hey!

vordan kan det være, at når man har 4 ens brikker, og samler et kvadrat, og en rettanglel, giver det ikke samme areal!??

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2006 af Deschain (Slettet)

Øøh gør det da ikke det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

alle 4 ens brikker sætter vi til 1cm

areal: = L * b

kvadrat: 2 * 2 = 4cm^2

rettanglel 1 * 4 = 4cm^2

omkreds: a+b+a+b

Kvadrat: 1+1+1+1 = 4cm

omkreds: 1+4+1+4 = 9cm

du mente måske omkreds?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

okay hvad er det jeg skriver :/

omkreds,
Kvadrat: 2+2+2+2=8cm
Rektankel: 1+4+1+4=10cm

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2006 af fixer (Slettet)

Summen af kvadratets og rektanglets areal er naturligvis summen af de fire brikkers areal. Det kan ikke være anderledes.

Angiv venligst nærmere hvad du mener og hvorfor.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2006 af blackduck (Slettet)

Nu er det godt nok ikke fire ens brikker, men er det noget i den her stil du tænker på?

http://www.cut-the-knot.org/Curriculum/Fallacies/FibonacciCheat.shtml

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2006 af fixer (Slettet)

Med reference til #0:

"vordan kan det være, at når man har 4 ens brikker,"

Hvordan kan man så tro andet end at brikkerne er ens ?

Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.