Matematik

en lille vektoropgave

21. januar 2006 af the_marsbar (Slettet)
Hej! Jeg sidder her med et delspørgsmål i en opgave, som jeg er lidt i tvivl om. Jeg har rodet alle mine gamle afleveringer igennem, men jeg kan ikke finde en opgave af samme slags.

Delspørgsmålet lyder således:

vektor-a=[2,-5], vektor-b=[-6,4], vektor-c=[11,0]

Bestem tallene s og t således at vektor-c=s*vektor-a+t*vektor-b.

Hivs der er en som har et par minutter til lige at give et lille hint ville det være lækkert.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2006 af sontas (Slettet)

du skal løse to ligninger med to ubekendte der er gælder at :

[a,b] = [a1,b1]+[a2,b2]
a = a1+a2
b = b1+b2

Svar #2
22. januar 2006 af the_marsbar (Slettet)

Jeg forstår ikke den måde du skriver det op på. Hvad betyder [a,b]?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2006 af allan_sim

#0.
Lad os prøve på anden vis.

Du ved, at du lægger vektorer sammen koordinatvist. Derfor giver oplysningen c=s*a+t*b to ligninger med to ubekendte, når du indsætter hhv. første- og andenkoordinaterne. Således:

11 = 2s-6t
0 = -5s+4t

Løs dette ligningssystem og s og t er fastlagt.

Svar #4
22. januar 2006 af the_marsbar (Slettet)

ja det har jeg styr på, allan_sim. jeg havde egentlig bare lige glemt en lille ting:) mange tak for jeres svar!!

Skriv et svar til: en lille vektoropgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.