Kemi

delta S standard

25. januar 2006 af bobbie (Slettet)
Hey sidder og kæmper med en kemi opgave, det er opgave 1 fra august 2003.

c) Man skal beregne delta S standard. Jeg ved ikke hvordan man gør, da vi ikke har gennemgået det så godt endnu! Det er for reaktionen

NH4HCO3 -> NH3(g) + H2O(g) + CO2(g)

man for yderligere oplyst følgende

H standard = -849,4 KJ/mol
S standard = 120,9J/(mol*k)
G standard = -665,9KJ/mol

håber der er en der har en brugbar formel eller forklaring!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2006 af frodo (Slettet)

er det ikke den der står i opgaven, eller hvad er det for nogle værdier?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2006 af frodo (Slettet)

det er måske værider gældende for NH4HCO3??

Svar #3
25. januar 2006 af bobbie (Slettet)

Jeg forstår ikk helt hvad du mener men det er opgave 1 c her:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2006 af frodo (Slettet)

i din bog står der en formel, der involverer addition og substraktion af standard værdier for de enkelte stoffer.

* betegner standard symbolet..

D S*=S*(CO2)+S*(H2O)+S*(NH3)-S*(NH4HCO3)

og de værider du nævner gælder for NH4HCO3, som der står i opgaven

Svar #5
25. januar 2006 af bobbie (Slettet)

okay! tak...
så slår man vel bare de andre s værdier op!
Vores lærer kan bedst li, at man lære ved at løse opgave! Det kan bare godt være lidt svært engang i mellem

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2006 af frodo (Slettet)

ja, det er sådan du skal gøre

Skriv et svar til: delta S standard

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.