Matematik
Stokastisk variable
01. februar 2006 af
2835 (Slettet)
"X, som er den stokastiske variabel angiver antallet af krone i 3 kast med en mønt, hvor sandsynligheden for plat i hvert kast er 0,2. Bestem middelværdien af X"
Mit bud:
u: plat krone
p: 0,2 0,8
X: 1 2
E(X) = 1*0,2+2*0,8=1,8
kan jeg selv vægle X til at være lig 1 og 2 eller er hele opgaven forkert...
::2835::
Mit bud:
u: plat krone
p: 0,2 0,8
X: 1 2
E(X) = 1*0,2+2*0,8=1,8
kan jeg selv vægle X til at være lig 1 og 2 eller er hele opgaven forkert...
::2835::
Svar #5
01. februar 2006 af 2835 (Slettet)
#1
Ja, men det er tre kast med EN mønt, hvordan kan der så være flere udfald?
::2835::
Ja, men det er tre kast med EN mønt, hvordan kan der så være flere udfald?
::2835::
Svar #6
01. februar 2006 af 2835 (Slettet)
Umiddelbart vil der vel kun være 2 ufald, idet mønten kastes 3 gange, OG IKKE SAMTIDIGT??
::2835::
::2835::
Svar #7
01. februar 2006 af allan_sim
#6.
Det er rigtigt, at der kun er to udfald i hvert kast, men det er ikke det, som X beskriver.
X angiver antallet af gange, du får plat. Eftersom du kaster 3 gange, kan du få plat 0,1,2 eller 3 gange.
Der er her tale om en binomialfordeling med antalsparameter 3 og sandsynlighedsparameter 0,20. Sådan en er det ganske let at finde middelværdien for, og jeg er overbevist om, at du har en formel i afsnittet om binomialfordelinger i din lærebog. Ellers står den i formelsamlingen.
Det er rigtigt, at der kun er to udfald i hvert kast, men det er ikke det, som X beskriver.
X angiver antallet af gange, du får plat. Eftersom du kaster 3 gange, kan du få plat 0,1,2 eller 3 gange.
Der er her tale om en binomialfordeling med antalsparameter 3 og sandsynlighedsparameter 0,20. Sådan en er det ganske let at finde middelværdien for, og jeg er overbevist om, at du har en formel i afsnittet om binomialfordelinger i din lærebog. Ellers står den i formelsamlingen.
Skriv et svar til: Stokastisk variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
