Matematik
problem med en bogstavsligninger
02. februar 2006 af
meaty (Slettet)
hejsa
Jeg kunne godt tænkte mig at vide hvordan man regne de her bogstavsligniner(ved ikke hvad de hedder) ud?
fek.s denne her a3+5+(a4*6b)=
hvordan er jeres måde så at regne den ud på?
i må også gerne selv lave nogle flere eksempler
mvh Mads:)
Jeg kunne godt tænkte mig at vide hvordan man regne de her bogstavsligniner(ved ikke hvad de hedder) ud?
fek.s denne her a3+5+(a4*6b)=
hvordan er jeres måde så at regne den ud på?
i må også gerne selv lave nogle flere eksempler
mvh Mads:)
Svar #1
02. februar 2006 af Peter_F (Slettet)
Der er specielt 2 ting man skal fokusere på når det drejer sig om reduktion af udtryk (regner med at det er det du mener?): Paranteser og hvordan de ophæves og regnereglernes hieraki:
1. Potens og rod
2. Multiplikation og division (* og /)
3. Addition og substraktion (+ og -)
a3+5+(a4*6b)=a3+5+a4*6b, da gange er "stærkere" end plus.
Hvis du mener ligninger af 4. grad må jeg melde pas :)
1. Potens og rod
2. Multiplikation og division (* og /)
3. Addition og substraktion (+ og -)
a3+5+(a4*6b)=a3+5+a4*6b, da gange er "stærkere" end plus.
Hvis du mener ligninger af 4. grad må jeg melde pas :)
Svar #2
02. februar 2006 af meaty (Slettet)
hehe.
btw det må gerne skæres lidt ud i pap, da jeg ikke er det store matematiske geni
og jeg er på folkeskole niveau ;)
btw det må gerne skæres lidt ud i pap, da jeg ikke er det store matematiske geni
og jeg er på folkeskole niveau ;)
Svar #3
02. februar 2006 af Peter_F (Slettet)
Du bliver nødt til at uddybe nærmere hvad det er du vil have hjælp til! Hvis det er forkortelse/reduktion er fremgangsmåden vist ovenover.
Jeg regner med at du kender de forskellige regneoperationer samt parantesreglerne?
Jeg regner med at du kender de forskellige regneoperationer samt parantesreglerne?
Skriv et svar til: problem med en bogstavsligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
