Matematik
Differentiering af sammensat funktion..
03. februar 2006 af
Miyagi (Slettet)
Hej,
Jeg sidder og skal differentiere denne funktion:
y=6(sin(0.03x-(pi/2))+2)
og det kan jeg ikke finde ud af :)
Ved godt jeg skal bruge noget med
dy/dx, men hvordan jeg skal bruge det kan jeg ikke lige rumme..
Nogen der kan hjælpe?
Jeg sidder og skal differentiere denne funktion:
y=6(sin(0.03x-(pi/2))+2)
og det kan jeg ikke finde ud af :)
Ved godt jeg skal bruge noget med
dy/dx, men hvordan jeg skal bruge det kan jeg ikke lige rumme..
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
03. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Gang 6 ind på hvert led, så har du en funktion på formen
a*sin(bx+c) + d
hvor a = 6, b = 0,03, c = -pi/2 og d = 12. Brug nu at ovenstående er en sammensat funktion.
a*sin(bx+c) + d
hvor a = 6, b = 0,03, c = -pi/2 og d = 12. Brug nu at ovenstående er en sammensat funktion.
Svar #2
06. februar 2006 af Miyagi (Slettet)
Kan det passe at det bliver:
cos(0.03x-pi/2)?
Eller er det:
6*cos(0.03x-pi/2)?
Har prøvet en del og kan bare ikke komme frem til løsningen :/
cos(0.03x-pi/2)?
Eller er det:
6*cos(0.03x-pi/2)?
Har prøvet en del og kan bare ikke komme frem til løsningen :/
Skriv et svar til: Differentiering af sammensat funktion..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
