Matematik
hjælp til en lille differentialligning
05. februar 2006 af
the_marsbar (Slettet)
Hvordan løser man en differentialligning der hedder dy/dt=-0,04*sqrt(y)?
Nogen der kan give et lille tip?
Nogen der kan give et lille tip?
Svar #1
05. februar 2006 af the_marsbar (Slettet)
hov:S er det ikke bare en ganske alm stamfunktion? flovt!
Svar #3
06. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Gang med dt og divider med sqrt(y):
1/sqrt(y)dy = -0.04dt.
Integrer på begge sider:
2*sqrt(y) = -0.04*t + k.
Isoler y:
y=(1/4)*(-0.04*t + k)^2.
1/sqrt(y)dy = -0.04dt.
Integrer på begge sider:
2*sqrt(y) = -0.04*t + k.
Isoler y:
y=(1/4)*(-0.04*t + k)^2.
Skriv et svar til: hjælp til en lille differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
