Kemi
Svær kemi
09. februar 2006 af
Nannok (Slettet)
Ved fuldstændig forbrænding af PVC dannes CO2, H20 og HCl
1. Skriv reaktionsskema for forbrænding, idet formlen for PVC skrives C2H3Cl (empirisk formel)
2. Beregn massen af HCl, som dannes ved forbrænding af 1 kg PVC
3. Danmarks areal er 43000 km2, og der falder årligt 700mm regn. Af disse tal får man, at der årligt falder 3,0 * 10^10 m3 regn i Danmark. På de danske forbrændingsanlæs afbrændes der skønsmæssigt 20000 ton PVC pr. år.
Beregn massen af den mængde HCl, der dannes ved forbrænding af 20000 ton PVC
4. Antag, at denne mængde HCl opløses i 3,0 * 10^10 m3 rent vand, og beregn opløsningens pH-værdi
5. Kommtér den beregnede pH-værdi. Diskutér forudsætningerne for beregningen. Skal man forvente , at dansk regnvand har den beregnede pH-værdi?
6. Skriv reaktionsskemaet for reaktionen mellem hydrogenchlorid og calciumoxid
7. Ved deponering af affaldet fra røgrensningen omdannes CaCl2 før eller siden til CaCl2*6H20. Vis, at man ved forbrænding af 1 kg PVC ender med 1,75kg affald i form af CaCl2*6H20
Er der nogen der kan hjælpe, jeg har lavet dette, men ved ikke om det er rigitigt:
1. C2H3Cl + 2½O2 ---> 2CO2 + H2O + HCl
2. M(HCL)/M(CH2CHCl)*m(CH2CHCl)=m(HCl)
36,458/62,494*1000=583,38g
3. M(HCL)/M(CH2CHCl)*m(CH2CHCl)=m(HCl)
36,458/62,494*20.000.000.000=11667.ton
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
1. Skriv reaktionsskema for forbrænding, idet formlen for PVC skrives C2H3Cl (empirisk formel)
2. Beregn massen af HCl, som dannes ved forbrænding af 1 kg PVC
3. Danmarks areal er 43000 km2, og der falder årligt 700mm regn. Af disse tal får man, at der årligt falder 3,0 * 10^10 m3 regn i Danmark. På de danske forbrændingsanlæs afbrændes der skønsmæssigt 20000 ton PVC pr. år.
Beregn massen af den mængde HCl, der dannes ved forbrænding af 20000 ton PVC
4. Antag, at denne mængde HCl opløses i 3,0 * 10^10 m3 rent vand, og beregn opløsningens pH-værdi
5. Kommtér den beregnede pH-værdi. Diskutér forudsætningerne for beregningen. Skal man forvente , at dansk regnvand har den beregnede pH-værdi?
6. Skriv reaktionsskemaet for reaktionen mellem hydrogenchlorid og calciumoxid
7. Ved deponering af affaldet fra røgrensningen omdannes CaCl2 før eller siden til CaCl2*6H20. Vis, at man ved forbrænding af 1 kg PVC ender med 1,75kg affald i form af CaCl2*6H20
Er der nogen der kan hjælpe, jeg har lavet dette, men ved ikke om det er rigitigt:
1. C2H3Cl + 2½O2 ---> 2CO2 + H2O + HCl
2. M(HCL)/M(CH2CHCl)*m(CH2CHCl)=m(HCl)
36,458/62,494*1000=583,38g
3. M(HCL)/M(CH2CHCl)*m(CH2CHCl)=m(HCl)
36,458/62,494*20.000.000.000=11667.ton
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
Svar #2
09. februar 2006 af Ally* (Slettet)
1) 2 C2H3Cl + 5 O2 -> 4 CO2 + 2H2O + 2HCl
2) og 3) er rigtige
4) n(HCl) = (11667*1000*1000)g/(1.008+34.45)g/mol = 3.20*10^8 mol. C(H+)= (3.20*10^8)mol/(3.0*10^13)L = 1.07*10^-5M. pH= -log[H+]= 4.97
6) 2HCl + CaC -> CaCl2 + H2O
7)n(PVC)=16.002 mol=n(HCl)=1/2 n(CaCl2).
M(CaCl2*6H20)=219.076 g/mol.
m(CaCl2*6H20)=8.00 mol*219.076 g/mol= 1752g = 1.75kg
2) og 3) er rigtige
4) n(HCl) = (11667*1000*1000)g/(1.008+34.45)g/mol = 3.20*10^8 mol. C(H+)= (3.20*10^8)mol/(3.0*10^13)L = 1.07*10^-5M. pH= -log[H+]= 4.97
6) 2HCl + CaC -> CaCl2 + H2O
7)n(PVC)=16.002 mol=n(HCl)=1/2 n(CaCl2).
M(CaCl2*6H20)=219.076 g/mol.
m(CaCl2*6H20)=8.00 mol*219.076 g/mol= 1752g = 1.75kg
Skriv et svar til: Svær kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
