Kemi

3 spørgsmål til kemiaflevering (forskellige emner)

12. februar 2006 af Eva (Slettet)
Hey :)

Er lige løbet ind i et par spørgsmål til min aflevering:

1)
Vi skal beregne volumen af mangden af gas

NH4HCO3 (s) --> NH3 (g) + H2O (g) + CO2 (g)

p = 1,0 bar
T = 498 K

herefter kan man finde volumen ud fra gasligningen...

V = 0,916 L

Men så er spørgsmålet så om det er voluminet af gas i alt eller om man skal gange det med 3??

2)
Jeg skal bestemme de aktuelle stofmængdekoncentrationer af hydrogensulfat og sulfat ud fra et bjerumdiagram hvor man ved at pH = 2,1 og V = 1,8

jeg kan aflæse at 44 % foreligger som syre og 56 % som base.

Skal jeg så bare "finde på" at der er 100 g. og ud fra det finde koncentrationerne??

3) er der nogen som ligger inde med et skema over hvilke grupper der er mere tungtopløselige end andre grupper

Håber der er nogen som har tid til at svare, på forhånd tak.

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2006 af frodo (Slettet)

1) Du oplyser ikke stofmængden af NH4HCO3, men i idealgasligningen skal du indsætte summen af stofmængderne af hver af stofferne på gasform.

2)nej der må næsten være flere oplysninger end de du skriver

3) Det forstår jeg ikke..
Mener du over tungtopløselige salte, eller?

Svar #2
15. februar 2006 af Eva (Slettet)

Hey :)
har lige været væk et par dage...

1) okay takker

2)
Mavesyren består af saltsyre, og pH for mavevæsken er 2,1. Ved denne pH-værdi findes
der både sulfat og hydrogensulfat i overensstemmelse med følgende ligevægt:

HSO4^- + H2O -->

og så har vi bjerrumdiagrammet

3)
Tænker på at det er meget rart at have et skema og kigge i når man skal bestemme hvilket af ens stoffer er mest opløseligt i vand.
Så man f.eks. ved om OH er mere opløseligt end COOH osv.

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

2) ud fra det kan du kun finde forholdet imellem de to koncentrationer. Du må have yderligere informationer..

3) forstår det stadig ikke. Snakker vi hydrofile/hydrofobe grupper? eller hvad er det du mener. Jeg går ud fra, at du hentyder til de fnktionelle grupper, da de du nævner ikke eksisterer frit

Svar #4
15. februar 2006 af Eva (Slettet)

2) Det er virkelig det eneste jeg har... Det er nærmest et uafhængigt spørgsmål - det er opg 3 c i eksamenssættet fra August 2003 - ved ikke om du kender det

3)
det er en opgave hvor jeg skal sige hvilket molekyle der er det mest opløselige i vand.
Så går jeg ind og kigger på hvor mange og hvilke hydrofile grupper der er i molekylet - men så går mit spørgsmål på om der ikke er nogle hydrofile grupper der er mere hydrofile end andre... Det kunne jo være der fandtes et skema hvor de var stillet op i rækkefølge efter hvor hydrofile de er... var bare det jeg efterlyste :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

så kender du jo også den formelle koncentration af SO4(2-)

summen [SO4(2-)] og [HSO4(-)] er lig c(SO4(2-))

3) det tror jeg ikke rigtig du kan finde. Det er jo ikke eksakte regler men blot grove prædikative regler.

Svar #6
15. februar 2006 af Eva (Slettet)

2) hvor kender jeg den formelle koncentration af SO4^2- fra???

Kan jo ikke finde det udfra molforholdet mellem H3O^+ og SO4^2- ved at regne H3O^+ udfra pH, da pH højest sandsynligt stammer fra mavesyren?? eller hvad??

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

c(MgSO4)=c(SO4(2-))

Svar #8
15. februar 2006 af Eva (Slettet)

åh :) nu er jeg med :)

tak for hjælpen!

Skriv et svar til: 3 spørgsmål til kemiaflevering (forskellige emner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.