Matematik

Kørt fast.

19. februar 2006 af o1-Hans (Slettet)
Hey ;)
Er kørt fast i nogle opgaver, og har brug for hjælp:

____________________

Opgave : Reducer.
(3a + 5b) - (2a - 3b)

Kan det passe, at det bliver 5a + 8b ?

^ Fatter ikke reducering.

_____________________

Opgave : A = 5 og b = 2.

a - b * a = ?

Kan det være 15 ?

______________________

Er det rigtigt :

4 * (5 - 3) + 7 = 15 ?
18 : 6 * 2 + 2 (7 - 2) = 13 ?
_______________________

( Eks. : 2 2/3 = 2 to tredje-del )

4 * 2 2/3 = ?
6 2/3 : 3 = ?
7 5/8 - 5 1/4 = ?

__________________

Opgave ; Find gennesnittet af
10, 7, -4, 3, -1, 0, -8 = ?

( Kan ikke finde ud af det, når et minustal indgår, men kan det passe, at det gi'r 7 ? )
_____________

Opgave ; Løs ligningerne.

4x - 3 = 13 = ?
5x + 22 = 2x +8 = ?
_________________

Er usikker ved disse. Resultaterne er det jeg tror de er, men er somsagt ikke sikker :

Opgave : Når a = 2 og b = - 3 er

a - b = 5 ?
4a + 2b = 10 ?
a i anden * b = 12 ?
___________________

Opgave : Det gyldne snit deler et linjestykke i forholdet 8:5.

(Der bliver vist et billede af en firkant der er 5,2 cm høj og 7,6 cm lang.)

1) Del alle fire sider i forholdet 8:5.
2) Tegn en tegning med noget vigtigt i et af de fire gyldne snit. ( Fatter ikke det :s )

Mange tusind tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2006 af Penthesilea (Slettet)

Opgave Reducer... Nej Du skal huske at ophæve din minusparantes rigtigt

Opgave : A = 5 og b = 2.... Det er bare at sætte tallene ind; altså 5 - 2*5 = 5 - 10 = -5

Er det rigtigt :
Den første ja, den anden nej

( Eks. : 2 2/3 = 2 to tredje-del )
Først skal du lave fx 2 2/3 om til en enkel brøk, altså 8/3. Herefter er det lige til. Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner. Husk i denne sammenhæng, at en tal altid kan skrives som en brøk, fx 8 som 8/1

Vender måske tilbage med svar på flere af dine opgaver, hvis jeg får tid

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2006 af dnadan (Slettet)

Opgave ; Find gennesnittet af
10, 7, -4, 3, -1, 0, -8 = ?

Du lægger tallene sammen derefter dividerer du med antallet af tal:
10+7+(-4)+3+(-1)+0+(-8)=7/7=1

Opgave ; Løs ligningerne.

4x - 3 = 13 Læg 3 til på begge sider:
4x-3+3=13+3
4x=16 Divider med 4 på begge sider
4x/4=16/4
x=4

5x + 22 = 2x +8 træk 2x fra på begge sider
5x-2x+22=2x-2x+8
3x+22=8 Træk 22 fra på begge sider
3x+22-22=8-22
3x=-14 Divider med 3 på begge sider
3x/3=-14/3
x=-14/3

Svar #3
19. februar 2006 af o1-Hans (Slettet)

Dnadan : Sorry, ligningen var 5x + 2 = 2x +8 = ?

Svar #4
19. februar 2006 af o1-Hans (Slettet)

#1 : Tak, jeg prøver ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2006 af sp1r (Slettet)

Opgave ; Løs ligningerne.
5x + 2 = 2x +8
<=>
5x+2-2=2x+8-2
<=>
5x=2x+6
<=>
3x=6
<=>
x=2

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2006 af sp1r (Slettet)

Er usikker ved disse. Resultaterne er det jeg tror de er, men er somsagt ikke sikker :

Opgave : Når a = 2 og b = - 3 er

a - b = 5 ? Ja
4a + 2b = 10 ? Nej, 4*(2)+2*(-3)=2
a i anden * b = 12 ? Nej, (2*2)*-3= -12

Skriv et svar til: Kørt fast.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.