Matematik

lidt hjælp uden hjælpemdl.

22. februar 2006 af Hønsen (Slettet)
Godaften, jeg er i gang med at regne løs i eksamensbogen for 3 årig a niveau, og der er nogle opgaver, som jeg er gået lidt i stå i.
Det drejer sig om opgaverne 1.024,1.025,1.026,1.027.

Jeg har prøvet at regne på dem i et stykke tid, men synes ikke at jeg kan komme videre.. Håber at der er nogle, som kan give lidt hint til at komme videre.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2006 af 2835 (Slettet)

1024 gør det omvendt, vis at højre side er lig venstre side, gange i gennem med nævnerne.


1025 gang x ianden med (x-1) og sæt på fællesbrøkstreg. (højre side)

1026 gang venstre side med nævneren på højre side, så du får en brøk på venstre side med samme nævnder som højre, og efter regningen bliver tælleren på venstre side lig 1

1027træk 1/x fra på beggesider. tag så den reciprokke.

Ret vigtigt man man BARE kan det her, specilt når man går i 3g.

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
22. februar 2006 af Hønsen (Slettet)

mange tak for de hurtige svar.
selvfølgelig og plus meget andet.

Svar #3
23. februar 2006 af Hønsen (Slettet)

i 1026, som er ud som følgende:
Gør rede for at, sqr(x+1)-sqr(x) =
1/(sqr(x+1)+sqr(x))

Men ganger jeg venstre side med nævneren på højreside, får jeg vel næppe en brøk, men derimod
sqr(x+1)-sqr(x)*(sqr(x+1)+sqr(x) = 1

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Du mangler parenteser -- som stort set alle andre, der beder om hjælp her i forummet. Der gælder, at

(sqrt(x+1)-sqrt(x))*(sqrt(x+1)+sqrt(x)) = 1

Skriv et svar til: lidt hjælp uden hjælpemdl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.