Matematik

hjælp til en lille mat opg.

22. februar 2006 af 0omiao0 (Slettet)
spørgsmålet er:
tegn en cirkeldiagram over fordelingen af medlemerne i 2002...

medlemerne i store Kbh: 2780
københavn: 3927
Øst for storebælt: 2262
Danmark i alt: 9724
Jylland: 594
Fyn: 161
Medlemstal i alt: 9819 (i 2002)

jeg skal tegne en cirkel diagram hvor jeg skal sætte tal ind ...så jeg mangler bare mellemregning til en af dem
nogen der kan hjælpe ?

det er en blækegning fra Maj-Juni 2003, og den hedder : parkens græs


Svar #1
22. februar 2006 af 0omiao0 (Slettet)

Har virkelig brug for hjælp ...
nogen der kan ??

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2006 af FredeW (Slettet)

Prøv at give folk lidt mere end 7 minutter til at svare :-)

Du skal starte med at regne ud, hvor mange procent af medlemmerne der kommer fra forskellige landsdele. Derefter kan det "oversættes" til antal grader

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2006 af HUSMOR (Slettet)

du skal sammenlægge alle tallene og derved får du 100%.
Bagefter regner du procenten ud for hver region/sted.
Formlen for at regne om til grader i et cirkeldiagram er: stedets % divideret med 100, gange med 360 = antal grader i cirklen

Svar #4
22. februar 2006 af 0omiao0 (Slettet)

Tak :) !

Svar #5
22. februar 2006 af 0omiao0 (Slettet)

lige et spørgmål:
hvordan regner jeg hvert steds procent ud? eksempelvis procent taler for danmark ? (9724)
jeg har meeegeeet svært ved matematik :P

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2006 af HUSMOR (Slettet)

du starter med at regne to områder ud - danmark og udenfor danmark - men så langt var du kommet?

hvis du er, så tager vi feks. storkøbenhavn som eksempel:
2780/9724X 99,03248 = resultat/100x360 = antal grader.

kan det hjælpe ?

Svar #7
22. februar 2006 af 0omiao0 (Slettet)

hvor kommer 99,03248 fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2006 af HUSMOR (Slettet)

hvis vi ser på tallene - så skal medlemstal i alt 9819 dække hele cirklen ik?

Godt, DK fylder 9724 af medlemmerne og resten må være feks udenfor DK (9819-9724=95 medlemmer)

DK i %: 9724/9819x100 = 99,03248 %
de andre i %: 95/9819x100= 0,96751%
Ialt de to områder = 100%=hele cirklen.

I det område DK er på cirklen, skal du så opdele de forskellige egne af landet - vi tager storkøbenhavn som eksempel du har fra sidste mail. Derfra kan du genkende mit 99,03248..

hjalp det ?

Svar #9
22. februar 2006 af 0omiao0 (Slettet)

bare glem det jeg forstår ikk' noget af det ...men ellers tusind tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2006 af HUSMOR (Slettet)

jeg vil stadig gerne forsøge at hjælpe - men det er svært på skrift.er det opgave du skal aflevere og er det til i morgen? Ellers måtte du gerne ringe til mig eller maile på min email- så kunne jeg måske bedre forklare hvis der var lidt mere tid.

Mvh

Svar #11
22. februar 2006 af 0omiao0 (Slettet)

det skal afleveres efter ferien :)
jeg behøver ikk' mere hjælp nu...jeg finder ud af noget, men ellers tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. februar 2006 af HUSMOR (Slettet)

ok - held og lykke med opgaven ;-)

Skriv et svar til: hjælp til en lille mat opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.