Matematik
skæringspunkt mellem parametre.
23. februar 2006 af
celgrun (Slettet)
Hey
Jeghar en opgave hvor jeg skal finde skæringspunktet mellem to parameterfremstillinger som lyder:
(x,y,z)=(6,6,0)+t(-5,-5,5)
(x,y,z)=(0,0,0)+s(5,5,5)
Har set et andet sted at skæringspunktet skal være (3,3,3)
Men hvis jeg stiller det op som jeg ville:
6-5t=5s
6-5t=5s..... giver det jo, at både s og t giver 0 og det får man ikke et skæringspunkt på (3,3,3) ud af...
Hvad skal jeg så gøre???
Håber virkelig nogen vil hjælpe..
Jeghar en opgave hvor jeg skal finde skæringspunktet mellem to parameterfremstillinger som lyder:
(x,y,z)=(6,6,0)+t(-5,-5,5)
(x,y,z)=(0,0,0)+s(5,5,5)
Har set et andet sted at skæringspunktet skal være (3,3,3)
Men hvis jeg stiller det op som jeg ville:
6-5t=5s
6-5t=5s..... giver det jo, at både s og t giver 0 og det får man ikke et skæringspunkt på (3,3,3) ud af...
Hvad skal jeg så gøre???
Håber virkelig nogen vil hjælpe..
Svar #1
23. februar 2006 af allan_sim
#0.
Hvordan slutter du fra de to ligninger, at s=t=0?
Af tredje koordinat følger, at
5t = 5s <=> t = s
Af første koordinat og af ovenstående følger da, at
6-5t = 5s
6-5s = 5s
Isoler s og indsæt i den passende parameterfremstilling for at finde skæringspunktet.
Hvordan slutter du fra de to ligninger, at s=t=0?
Af tredje koordinat følger, at
5t = 5s <=> t = s
Af første koordinat og af ovenstående følger da, at
6-5t = 5s
6-5s = 5s
Isoler s og indsæt i den passende parameterfremstilling for at finde skæringspunktet.
Svar #2
23. februar 2006 af celgrun (Slettet)
ikke nogen der lige vil fortælle mig lidt??? Har nemlig også brug for det i nogle andre opgaver, så det kunne være rigtig dejligt at forstå det...
Skriv et svar til: skæringspunkt mellem parametre.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
