Matematik

2. grads tis

26. februar 2006 af microfiber (Slettet)
Som det så ofte er sket før, sidder jeg bare fast!

Her er problemet:

261 = (0,55 * 2x)^2 / (1,1 -x)^2 *(1,2-x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2006 af matfri (Slettet)

hvad går opgaven ud på? Løse ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

Hvad er det rigtige:

a) 261 = (0,55 * 2x)^2 / ((1,1 -x)^2 *(1,2-x))

b) 261 = (0,55 * 2x)^2 * (1,2-x) / (1,1 -x)^2

a eller b?
I alle tilfælde, forlæng med nævneren på begge side af lighedstegnet, gang parantesen ud på højresiden, og isoler x-erne på den ene side af lighedstegnet.

//Sentinox

Svar #3
26. februar 2006 af microfiber (Slettet)

a er den rigtige

har problemer med at gange paranteser tror jeg

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

Ved nærmere gennemsyn:
Er du sikker på at a) er den rigtige?

For denne haves nemlig komplekse løsninger, som jeg ikke regner med at i har haft?


Jeg tror nærmere b) er den rigtige eller?

I dette tilfælde:
261 = (0,55 * 2x)^2 * (1,2-x) / (1,1 -x)^2

<=>

261*(1,1 -x)^2 = (0,55 * 2x)^2 * (1,2-x)

<=>

315.81-574.2*x+261*x^2 = 1.452*x^2-1.21*x^3

<=>

315.81 = -259.548*x^2-1.21*x^3+574.2*x

Hvordan du så løser den fremkomne 3. gradsligning afhænger af hvilke metoder i har lært, en løsning er at taste den ind på din lommeregner, og bruge værktøjerne på denne.

//Sentinox




Svar #5
27. februar 2006 af microfiber (Slettet)

Det er desværre den anden. Men, måske har den kære hr. lære så lavet en fejl.

Skriv et svar til: 2. grads tis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.