Kemi

beregning af [H3O+] og [OH-]

27. februar 2006 af microfiber (Slettet)
Hvordan beregner man[H3O+] og [OH-]?

Jeg har forsøgt at søge herinde, men den finder alt med H osv.

Mit gæt: [H3O+] = 10^-ph
men hvad er så [OH-]. Det minuser man så bare ph, fra 14 eller sådannoget?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2006 af Nannok (Slettet)

pH = -log(H30+)
pOH er plus 14

Svar #2
27. februar 2006 af microfiber (Slettet)

så du vil isolere H30+?
ala: log(ph) = [H3O+]
eller: cos(ph) = [H3O+]

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2006 af Nannok (Slettet)

nej du ophæver ved
10^pH = [H30+]

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2006 af Nannok (Slettet)

ups -pH

Svar #5
27. februar 2006 af microfiber (Slettet)

ja, det var jo det jeg skrev. Fandt det lige i bogen. Men hvad med OH-?
Det med plus 14 kan jeg ikke liiiige finde i bogen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2006 af frodo (Slettet)

[H3O+]=10^(-pH)
[OH-]=10^(-pOH)

pH+pOH=14

Skriv et svar til: beregning af [H3O+] og [OH-]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.