Matematik

Opgave

27. februar 2006 af viggojensens (Slettet)
Koncentrationen af et bestemt medicinsk præparat i blodet hos en patient er en funktion af tiden t.
I en model er denne funktion givet ved:
f(t)=0,3*t*e^(-1,1*t)
-hvor t måles i timer og f(t) i mg/L.

1)Vis, at f`(t)=0,3(1-1,1*t)e^(-1,1*t).
2)Beregn koncentrationens størsteværdi.
3)Med hvilken hastighed ændrer koncentrationen sig til tiden t=2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2006 af Peden (Slettet)

1) Lige til højrebenet, differentier skidtet.
2) Sæt lig nul og find derved størsteværdi.
3) Sæt t til 2 i den differentierede.

Svar #2
27. februar 2006 af viggojensens (Slettet)

Ok.. Fra nr. 1:
Når jeg differentierer får jeg den til:
(0,3)*(e^-1,1t)+(-1,1*e^-1,1*t)*(0,3*t)

Hvad er fejlen??

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2006 af allan_sim

#2.
Der er ingen fejl, idet du får det rigtige resultat frem ved først at sætte e^(-1,1t) og derefter 0,3 uden for parentes.

Svar #4
27. februar 2006 af viggojensens (Slettet)

Hmm.. hvad er mellemregningerne til opg 2?..

Svar #5
27. februar 2006 af viggojensens (Slettet)

Mit bud er at t= +/-(10/11)

Svar #6
27. februar 2006 af viggojensens (Slettet)

Jeg får ( i opg 3) en negativ hastighed?... Nemlig -0,0399?? Hvad sker der?

Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.