Matematik
Lille integralopgave
27. februar 2006 af
JeppeRRR (Slettet)
Hej!
Jeg har regnet følgende opgave, men er lidt usikker på resultatet. Er der nogen der gider kigge på stykket?
int 3x^2*ln(x)dx
f(x)=ln(x) f'(x)= 1/x
g(x)= 3x^2 G(x)=x^3
int 3x^2*ln(x)dx = x^3*ln(x)- int(x^3*1/x)dx
= x^3*ln(x)-int(x^2)dx
= x^3*ln(x)-1/3x^3
Kan dette passe?
På forhpnd tak;)
Jeg har regnet følgende opgave, men er lidt usikker på resultatet. Er der nogen der gider kigge på stykket?
int 3x^2*ln(x)dx
f(x)=ln(x) f'(x)= 1/x
g(x)= 3x^2 G(x)=x^3
int 3x^2*ln(x)dx = x^3*ln(x)- int(x^3*1/x)dx
= x^3*ln(x)-int(x^2)dx
= x^3*ln(x)-1/3x^3
Kan dette passe?
På forhpnd tak;)
Svar #1
27. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)
int(3x^2*ln(x)) dx
[x^3*ln(x)]- int(x^3*(1/x))dx
[x^3*ln(x)]- int(x^2)dx
[x^3*ln(x)]- (1/3)[x^3]
x^3*ln(x) - (1/3)x^3
Hvis det er ubestemt, skal du huske at tilføje en konstant C.
[x^3*ln(x)]- int(x^3*(1/x))dx
[x^3*ln(x)]- int(x^2)dx
[x^3*ln(x)]- (1/3)[x^3]
x^3*ln(x) - (1/3)x^3
Hvis det er ubestemt, skal du huske at tilføje en konstant C.
Svar #2
27. februar 2006 af JeppeRRR (Slettet)
Tak Carsten... Det er ubestemt, dvs. at stykket giver x^3*ln(x)-(1/3)x^3+c ?
Skriv et svar til: Lille integralopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
