Matematik

løs ligning 2004-8-6 6a

27. februar 2006 af iinnaj (Slettet)
jeg skal løse ligningen
f'(x)= 3 f(x)

det eneste jeg ved er a:
f(x) = 7,8 * x^1,585

hvis det er nogen hjælp er det opgave 2004-8-6 opgave 6a

indtil videre ser er jeg kommet så langt men ved ikke om det er rigtigt eller hvordan man løser det, for så forsvinder den ubekendte:

0,585 * log(12,363x) = 0,585 * log(1,585x)

tror det er forkert. håber på lidt hjælp eller at der er en der har lavet den måske engang

på forhånd tak.

Svar #1
27. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

bare et lille hint evt sidder helt fast, og tror det jeg er kommet frem til er forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2006 af Esmil (Slettet)

Du kan godt finde f'(x) ikke?

Prøv at udregne f'(x), og sæt det så ind i ligningen
f'(x) = 3f(x)
sammen med udtrykket får f(x).

Så skulle du gerne få en ligning med en ubekendt, som du kan løse for x.

Svar #3
27. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

f´(x) får jeg til 12,363 * x^0,585

så ser ligningen således ud:
3 f(x) = 12,363 * x^0,585

men hvordan ville 3 * f(x) se ud? således:

3 f(x) = 3*b * (3x^a)

??

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2006 af Esmil (Slettet)

Ahh, jamen f(x) er jo allerede givet i opgaven, så

3f(x) = 3(7.8 * x^1.585)
||
f'(x) = 12.363 * x^0.585

Altså skal du bare løse ligningen
12.363 * x^0.585 = 3(7.8 * x^1.585)
for x.

Svar #5
27. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

men det er det jeg har probleme med, da jeg får x til at gå ud med sig selv

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2006 af Esmil (Slettet)

Hmm... Så må du regne galt.

x=0 er ikke en løsning til ligningen
12.363 * x^0.585 = 23.4 * x^1.585
vel?
Altså skulle der ikke være noget i vejen for at dividere med x^0.585 på begge sider af lighedstegnet.

Hvad får du så?

Svar #7
27. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

12,363 = 23,4 * x

???

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2006 af Esmil (Slettet)

Yes sir! Nu kan godt finde x ikke?

Svar #9
27. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

hehe jo.. tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: løs ligning 2004-8-6 6a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.