Matematik
diff.ligning - rigtigt?
03. marts 2006 af
Mig1987 (Slettet)
Hej
Jeg skal løse følgende diff. ligning:
y'(x) = -5y(x), hvor y(0) = 2
Jeg gør følgende:
y' = -5y
y = c * e^-5x
Sætter pumktet ind:
2 = c * e^-5*0
2 = c
dvs.:
y(x) = 2 * e^-5x
Er det rigtigt løst? Nogle, der ka hjælpe?
Jeg skal løse følgende diff. ligning:
y'(x) = -5y(x), hvor y(0) = 2
Jeg gør følgende:
y' = -5y
y = c * e^-5x
Sætter pumktet ind:
2 = c * e^-5*0
2 = c
dvs.:
y(x) = 2 * e^-5x
Er det rigtigt løst? Nogle, der ka hjælpe?
Svar #1
03. marts 2006 af Herter (Slettet)
Du kan jo teste det:
y(o) = 2 * e^-5*0
=> y(0) = 2*1 = 2
Hvilket jo er rigtigt :)
y(o) = 2 * e^-5*0
=> y(0) = 2*1 = 2
Hvilket jo er rigtigt :)
Skriv et svar til: diff.ligning - rigtigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
