Matematik

omskreven cirkel

09. marts 2006 af Zenk (Slettet)
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan man kan regne det her ud:

Trekant ABC har koordinaterne A=(1,5) B=(8,1) og C=(13,7) Bestem den omskrevne cirkels ligning.

Jeg vil helst ikke høre noget om vektorer hvis det er muligt. (går i 8 klasse så jeg ved ikke så meget om det) Hvis det er, findes der så en måde man kan sætte et excel ark op til at kunne regne det ud? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Første skridt er at bestemme ligninger for de tre siders medianer.

Svar #2
09. marts 2006 af Zenk (Slettet)

Længde 1. (AB)

x1 1
y1 5
x2 8
y2 1


kvrod(1 -8)^2+(5-1)^2) =8



Længde 2. (AC)

x1 1
y1 5
x2 13
y2 7


kvrod(1-13)^2+(5 -7)^2) =12



længde 3. BC


x1 8
y1 1
x2 13
y2 7


kvrod(8-13)^2+(1 -7)^2) =8


så skal jeg finde skæringspunktet ikk? og hvordan gør jeg det? ^^


Svar #3
09. marts 2006 af Zenk (Slettet)

hov det der er linie stykkernes længder(koks).. hvordan finder jeg midtpunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Du spørger altså om, hvordan du finder koordinaterne til midtpunktet?

Har vi to punkter med koordinaterne (x1,y1) hhv. (x2,y2), så er midtpunktet givet ved [(x1+y1)/2,(x2+y2)/2].

Skriv et svar til: omskreven cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.